Konst med hjälp av en värmekamera

Konst med hjälp av en värmekamera

 

Jag har en liten fäbless för foto och konst och har just kommit på en idé som gör att jag inte kan tänka på något annat. Ni vet sådana där värmekameror som polisen, militären och seriösa frilufsare har för att kunna fota i mörker, rök eller tät vegetation… en sådan vill jag ha! Jag tänker mig att man kan ta riktigt coola bilder med spejsiga motiv i mörker och dimma till exempel och sedan göra konst av dem. Man kan göra collage eller använda fotot som canvasbas och sedan måla över.

Tillräckligt bra för armén

Jag har kollat lite på nätet och hittat en butik som heter handladigitalt.se och de säljer många olika varianter av värmekameror för professionellt bruk – för ska det vara så ska det vara! De säljer både till armén och polisen så det vittnar ju om hög kvalitet (får man hoppas). Priset skjuts ju upp lite när man vill ha det bästa, men så är det med allt – och jag tycker ändå inte att priserna är så farliga faktiskt.

En manipulerad hjort kanske?

Jag ser framför mig att jag med min värmekamera fotograferar en ståtlig hjort. Hjorten får en varm röd-orange färg och bakgrunden kan man manipulera till vilken färg man vill. Runt hjorten målar man sedan det motiv man önskar. Tror det kan bli riktigt coolt! Kanske har jag kommit på idén som kommer att göra mig känd!

Back to Top