Nu vill jag ha sommar

Nu vill jag ha sommar

Jag längtar så sjukt mycket efter värme, sol och sandaler nu att det nästan driver mig till vansinne. Våren har typ uteblivit i år känns det som och när vi nu redan är framme i maj månad så kan väl sommaren bara lika gärna komma direkt, tänker jag. Missförstå mig inte, jag älskar vintern och snö, snowboard, bastu och after-ski är min drömsituation – bara inte året om!

Total avkoppling

I år har jag spenderat mycket tid i snöbackarna, både i Hammarbybacken här i Stockholm (på grund av närheten) och på favoritdestinationen i Orsa Grönklitt. Dalarna är magiskt tycker jag, det är något med det svenska inlandet som förtrollar – särskilt under stilla vinterdagar. Vi hyr in oss i en stuga och spenderar soltimmarna utomhus, de flesta i skidspåren, och sedan njuter vi av stillsamma timmar i bastun och framför brasan om kvällarna, äter gott och dricker lite för mycket. Det finns knappt något härligare… möjligen då långa, lata dagar på en varm och solig strand med cocktails, bikini, solkräm och gott sällskap.

När man inte har råd eller tid med skidsemester

Hammarbybacken är inte särskilt charmig, men fyller sin funktion för de Stockholmsbor som längtar efter lite skidåkning men inte har tid eller råd att åka iväg till fjällen eller Chamonix. Om man har möjlighet att åka till Hammarbybacken under dagtid på vardagar så slipper man mycket av trängseln som blir på helgerna och kvällarna och då kan det vara riktigt njutbart. Det är dock en backe som kräver lite försiktighet.

Behöver mer förvaringsutrymme

Behöver mer förvaringsutrymme

Nu är det hög tid för lite extra förvaringsutrymme här hemma och det är ju alldeles underbart för det innebär att jag ska få köpa en ny möbel. Det är skräckblandad förtjusning varje gång jag kommer till ett möbelköp – alltså en riktig, solid inredningspryl som helst ska vara så fin att jag tar den med mig långt in i framtiden. Är man inredningstokig så är man, men det betyder inte nödvändigtvis att man har en typ av slit och släng-filosofi. När jag handlar möbler så vill jag att de ska andas kvalitet och kunna passa in i många olika inredningsnycker.

Byrån ger flexibel förvaring

Denna gång ska jag satsa på en byrå för det är nog den mest flexibla förvaringsmöbeln jag känner till. Man kan förvara vad som helst i en byrå – från underkläder till viktiga dokument och smink. Det är lite smått och gott här hemma som behöver en ”egen” plats och då tänker jag att en byrå blir perfekt.

Fräscht utbud

Jag har skannat av de stora butikerna på nätet och fastnat för en byrå från Wegot. Har du aldrig hört talas om Wegot så måste du kolla in denna enorma möbelbutik på en gång – det finns ett otroligt utbud! Bara byråer har de i skrivande stund 109 olika modeller av. Det är absolut i klass med IKEA – bara lite nyare och fräschare om du frågar mig.

Det känns nästan pirrigt i magen när jag handlar nytt till hemmet – älskar att få addera och förändra. Nästan som att få en ny familjemedlem!

Behöver sol och värme

Behöver sol och värme

Våren har verkligen låtit dröja på sig i år och sommaren känns fortfarande för avlägsen för mig som törstar efter lite sol och värme. Jag känner mig på riktigt svältfödd! Jag vill känna solens strålar smeka min bleka hud; jag vill simma i ljummet hav och jag vill andas in nya dofter och låta smaklökarna åka på äventyr. Jag antar att det kanske inte ens är sommaren jag längtar efter, utan att få resa. Om det är något jag älskar så är det att resa långt, långt bort – till nya länder, kulturer och ut på spännande, livsomvälvande äventyr.

Mexiko

En resa till Mexico hade till exempel inte suttit fel. Jag har aldrig varit på andra sidan Atlanten över huvud taget och just Mexico känns väldigt lockande, vet inte riktigt varför, men det gör det. Jag kan ju tala spanska, så det är väl en grej, men indiankulturen, de vackra stränderna och den heta maten gör sitt till också. Mexico känns som en bra punkt att börja utforska Amerikorna på – för man är ju lite mitt i smeten där trots allt.

Lata stranddagar och pulshöjande vandringar

Inca Tours arrangerar resor till Mexico och jag har läst om dem många gånger när jag längtat iväg. De är specialister på Sydamerika så deras paketresor ger förmodligen väldigt bra värde för pengarna. Man får se lite mer än om man reser själv, helt enkelt. Drömmen är en resa till Mexico där man får kombinera lata stranddagar med pulshöjande vandringar i indianruiner och spännande cityliv.

Drömma kan man ju alltid…

Rent och fräscht varje måndag

Rent och fräscht varje måndag

Mina dagar spenderas på ett kontor, precis som väldigt många andras, och eftersom det är så viktigt för mig att ha det fint där jag är så har jag lagt en del krut på att göra mitt kontor riktigt personligt och hemtrevligt. Jag har köpt en matta, egna gardiner, plädar och en fårskinnsfäll och dessutom har jag fått välja kontorsmöblerna själv så hela kontoret ser ut som ett rum taget ur mitt eget hem. Detta bidrar enormt mycket till trivsel på jobbet för mig och även om jag inser att inte alla delar min kanske nästan ohälsosamma passion för inredning så är jag lyckligt lottad som har en chef som förstår mina behov – och ser till dem.

En arbetsplats man trivs på

Vi har förstås ett städföretag i Stockholm som kommer och sköter kontorsstädning här och det är en lyx jag inte har unnat mig för hemmet. Varje måndag kommer jag till mitt ”hem” på arbetet och möts av helt nystädade ytor. Det luktar fräscht och fönsterrutorna är spegelblanka. Ibland har jag övervägt om det inte vore värt att skaffa städhjälp för hemstädning också, men det får bero. Den dag jag har en stor familj som stökar runt kommer jag helt klart att prioritera städhjälp. Vad gäller hemstädning har jag som sagt ingen erfarenhet, men jag kan absolut rekommendera Städenergi för kontorsstädning i Stockholm!

Att få så fria tyglar på jobbet, och bli bortskämd med städhjälp, bullfrukostar och fri tillgång till en exklusiv espressomaskin är små grejer som gör att man älskar att gå till jobbet. Nöjd personal är förstås också högpresterande personal, så det är en win-win för alla!

Back to Top