Nu vill jag ha sommar

Nu vill jag ha sommar

Jag längtar så sjukt mycket efter värme, sol och sandaler nu att det nästan driver mig till vansinne. Våren har typ uteblivit i år känns det som och när vi nu redan är framme i maj månad så kan väl sommaren bara lika gärna komma direkt, tänker jag. Missförstå mig inte, jag älskar vintern och snö, snowboard, bastu och after-ski är min drömsituation – bara inte året om!

Total avkoppling

I år har jag spenderat mycket tid i snöbackarna, både i Hammarbybacken här i Stockholm (på grund av närheten) och på favoritdestinationen i Orsa Grönklitt. Dalarna är magiskt tycker jag, det är något med det svenska inlandet som förtrollar – särskilt under stilla vinterdagar. Vi hyr in oss i en stuga och spenderar soltimmarna utomhus, de flesta i skidspåren, och sedan njuter vi av stillsamma timmar i bastun och framför brasan om kvällarna, äter gott och dricker lite för mycket. Det finns knappt något härligare… möjligen då långa, lata dagar på en varm och solig strand med cocktails, bikini, solkräm och gott sällskap.

När man inte har råd eller tid med skidsemester

Hammarbybacken är inte särskilt charmig, men fyller sin funktion för de Stockholmsbor som längtar efter lite skidåkning men inte har tid eller råd att åka iväg till fjällen eller Chamonix. Om man har möjlighet att åka till Hammarbybacken under dagtid på vardagar så slipper man mycket av trängseln som blir på helgerna och kvällarna och då kan det vara riktigt njutbart. Det är dock en backe som kräver lite försiktighet.

Back to Top